Полицаи дебнат по гари и молове

Полицаи дебнат  по гари и молове | StandartNews.com

"Оглеждайте внимателно кошчетата за боклук. Чистачките да ги изпразват редовно, за да се вижда какво има в тях, ако е оставен по-обемист пакет. Оглеждайте се за съмнителен единичен багаж около пейките и ъглите на помещенията". Това е част от инструктажа по време на застъпването на дежурство сутринта в 8 часа вчера на служителите на пловдивската Транспортна полиция. Подобни инструктажи са проведени на униформените в цялата страна, научи "Стандарт".

Заедно с бдителността за оставен съмнителен багаж, служителите трябва внимателно да разглеждат и физиономиите на хората в пътническата зали на гарите и летищата. "Оглеждайте се за туристи с по-необичайни осанки или начин на поведение, които обикновено вървят сами", били указанията на полицейските шефове.
Засилени са и проверките по влаковете. Оглеждат се тайни места и ъгли по всички пристигащи и потеглящи композиции, съобщава "Марица". Заедно с началник гара и кондуктора униформените оглеждат ъгли и скрити места, където може евентуално да бъдат поставени взривове.

Засилени са мерките за сигурност на стратегически важните обекти във Варна. Полицаи и жандармеристи патрулират в района на жп гарата, автогарата, летището, моловете, както и на други обекти, където има концентрация на хора. Решението за повишаване нивото сигурност на всички важни стратегически места в страната бе взето в събота на заседание на щаба по сигурност и миграция във връзка с атентатите в Париж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай