Политикът художник

Не съм поругал Дядото, той не е обществен символ, твърди Калоян Ханджийски

Политикът художник | StandartNews.com

Благоевград. Свободен, честен и демократичен патриот. Така най-кратко и най-точно се описва 42-годишният лидер на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски. Навръх Коледа той "украси" паметника на Димитър Благоев в града като Дядо Коледа. Направи го пред погледите на десетки благоевградчани, без да се крие от никого. И веднага пое политическата отговорност за преобразяването на монумента. Но не прие нападките, че е осквернил скулптурата. "Наложи се да седна в скута на Дядото, за да му сложа червената шапка. Поставих отпред и чувал. На него имаше надпис "Оставка", за който ползвах стара моя бяла тениска, споделя политикът. Спокоен е, че не е поругал обществен символ. За него Димитър Благоев не е никакъв символ, тъй като се е отказал от българското си гражданство и се е обявил за македонец. Още през 1991 г. имало решение, гласувано от общинския съвет в Благоевград, този паметник да бъде демонтиран.

"Районният съд ми наложи глоба от 100 лева за деянието, но ще обжалвам. Не заради парите, а заради принципите си. Всеки има право на избор и на протест", разкрива той. И признава, че е човек с десни политически убеждения. Подкрепял СДС от самото създаване на партията. По-късно станал член на ДСБ, избран е за зам.-председател на структурата в Благоевград, а вече 3 години е общински лидер. За него политиката е преди всичко отговорност и към самия себе си, и към останалите граждани.

Ханджийски много обича България, обиколил е всички 100 национални туристически обекта в страната, връчени са му златна значка и диплома. Голямата му страст е да пътува в родината си, да я преоткрива чрез най-красивите места. Това го зарежда с много позитивна енергия. "Ако направят 150 туристическите обекти, ще обиколя и останалите 50. Любимата ми вещ е националният трибагреник. Имам специална стойка и на всеки празник го развявам от балкона. Другото ми хоби, но далеч на второ място, е подводното гмуркане. Чувствам се свободен под водата, виждам неземни красоти. Обичам да карам и ски, но ми остава все по-малко време", разказва политикът. Горд е с това, което притежава малка България.
Калоян Ханджийски е завършил Колежа по икономика и мениджмънт, специалност стопанско управление. Цели 16 години е регионален мениджър за Пиринския край на безалкохолна напитка и на минерална вода. В момента обаче е безработен. Но това няма да продължи дълго. Защото готви свой бизнес проект, който е свързан с реализацията на бързооборотни стоки. Категоричен е, че не е в политиката, за да търси дивиденти в личен план, а да помогне България да стане по-добро място за живеене и да се доближи до истинските европейски ценности. За целта хаби не само много време, но и средства, когато се налага. "Искам децата ми да живеят в по-добър свят. Голямата ми дъщеря Борислава е на 22 г. и е от първия ми брак, малката Неда е на 1 годинка и е от съжителството ми с Галя Ковачева. Надявам се, че и двете ще станат свободни и честни граждани, които обичат родината си", допълва Калян Ханджийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай