Подаваме документи за американска "зелена карта" от сряда

Подаваме документи за американска "зелена карта" от сряда | StandartNews.com

Държавният департамент на Съединените щати обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2016 г., съобщиха от Посолството на САЩ в страната ни.

Документите за "зелена карта" за САЩ могат да се изпращат от сряда. Попълнените електронни формуляри трябва да бъдат подадени от 12 ч. по обед (Американско източно лятно часово време) на 1 октомври 2014 г. до 12 ч. по обед (Американско източно стандартно време) на 3 ноември 2014 г.

Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр за участие в "лотарията", който може да бъде намерен на сайта на посолството. Заявки за участие, изпратени по пощата, не се приемат.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр. При успешна регистрация всеки участник ще получи официален номер. Той трябва да се пази поне до 30 юни 2016 г. Чрез него всеки, участвал в "лотарията" може да провери дали е бил изтеглен.

От Посолството на САЩ у нас припомнят, че не изпращат уведомителни писма на спечелилите "зелена карта" на електронна поща или обикновената.

Официална информация за тези, които са избрани да продължат участието си в програмата, може да се получи на уебсайта на лотарията след 5 май 2015 г.

Освен това не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ.

Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник по време на периода за регистрация.

Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани на английски и на български в сайта на Посолството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай