Почистете организма за суперформа

Почистете организма за суперформа | StandartNews.com

Кожата ви ще блесне след три дни на вода, енергията - на макс

Пролетта наближава и естетска тема номер едно е ясна - как да "разчистим" кожата, талията, бедрата и въобще всичко в организма от натрупаните токсини след кулинарното разточителство, заседналия живот и мрачните мисли през студените месеци, изпълнени с действителни и въображаеми празници. Теориите са най-различни - много пъти сме писали за тях на тези страници. Практиката обаче показва едно - само здравият разум и познанието водят до здравото тяло. Ако сте уверени в себе си и нямате диагнози, можете бързо и ефективно - но не и лесно и твърде комфортно - да превключите на оптималния режим за обновяване на клетките: три дни само на вода. Ако имате воля и дух - не заради глада, който постепенно затихва, а заради това, че наоколо всички мощно чревоугодничат и ви се чудят на акъла - след 72 часа ще усетите пълен ренесанс. Защото: черният дроб, панкреасът и бъбреците са били във ваканция. Храносмилателната система се е избавила от непреработените остатъци. Това е класиката по Пол Брек - описва я в книгите си. Самият той е в суперформа до преклонна възраст. Умира в морето на 81 при инцидент по време на сърф. Има и сравнително по-щадящ вариант: неподсладени чайове, сокове от плодове и зеленчуци. Прилага го д-р Ваня Емилова. Резултатът - сияйна кожа, енергия на макс.
Много важно е захранването - бавно, постепенно.

Почистете устната кухина, езика и гърлото - това ще активизира по-ефективното освобождаване от отпадъчните натрупвания. Има специални четчици, с които можете да остържете повърхността на езика. В краен случай - с чаена лъжичка с добре заоблени ръбове. Използвайте конци за зъбите. След всичко това изплакнете с отвара от лайка. Има и един по-ленив вариант - жабурете за около 10-15 минути с чаена лъжичка нерафинирано олио - слънчогледово, сусамено, царевично или маслиново. Темата за "отмиването" на дебелото черво е много деликатна - не заради локацията му, а заради противоречивите концепции. Може би периодична клизма е най-приемлива. Хидроколонотерапията е нож с две остриета: ще почисти, но може и да отмие цялата микрофлора на червата, а това е крайно нежелателно.

Станете вегетарианци - само за седем дни. Но това не означава да се тъпчете с картофи и ориз. Минете на сурови ядки. И, разбира се, на плодове - ябълки, банани, моркови, цвекло. Те имат най-силен очистителен ефект. Яжте салати на воля. Растителните фибри попиват токсините и провокират по-бързото им елиминиране от организма.

Как да изхвърлим шлаките от епидермиса? Със сауна или хамам. Няма страшно, че ще ви стане малко по-горещо. Ако не вярвате на тези методи, пробвайте - само че вкъщи е малко по-сложно - с така наречения испански плащ. Увийте тялото си с ленен или памучен чаршаф, който преди това е бил обилно потопен в топла вода. Завийте се с одеяло и останете така за час при пълен релакс. После ще видите каква мръсотия е излязла от порите ви. Естествено, това категорично е забранено за хора със сърдечносъдови проблеми, варикоза и различни възпаления.

Яжте салати колкото искате - но без сол

Вашите приятели цитрусите

Можете за няколко дни да минете само на цитруси - след това ще бъдете хем по-здрави, хем по-красиви. Мандарините гонят настинките и освежават епидермиса. Режимът с грейпфрути е класика в жанра. В тези плодове няма и грам мазнини, нито пък натрий - именно той задържа течности в организма. Богати са на ферменти, които ускоряват процеса на изгаряне на поетите с храната калории. Фибрите пък нормализират работата на храносмилателната система и черния дроб. Така че - смело съчетайте полезното с приятното. Внимание: Ако преди всяко ядене хапвате по половин грейпфрут, след 10 дни ще се освободите от 2 килограма. Сокът от плодовете пък е много полезен като домашна маска за лице - стяга порите и изсветлява кожата. Смесете го с малко хума и действайте. За портокалите е ясно - рекордно съдържание на витамин С. Мощни антиоксиданти. В тях има захари и инозит, които борят стреса, тъй като влияят отлично върху нервната система. За лимона също се знае - пълен е с необходимите вещества, за да преборите грипа. Но не е за хора с повишена киселинност на стомаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай