Почина сърфистът, пострадал край Сарафово

Почина сърфистът, пострадал край Сарафово | StandartNews.com

Бургас. 32-годишният сърфист Красимир Гюров почина тази нощ в МБАЛ-Бургас, съобщиха от болницата. Лекарите се бориха за живота му в продължение на 2 дни, но битката бе изгубена в 3,45 ч. 

Нелепата смърт потресе спортната общност в Бургас. Красимир Гюров е един от най-добрите инструктори по сърф по южното черноморие. Трагичният инцидент стана в четвъртък, когато той излязъл в морето край Сарафово да покара сърф. При поредния полет върху вълните Красимир Гюров паднал върху буните. Негови приятели, които били наблизо, веднага повикали линейка. Първоначалната версия за инцидента бе, че мощна вълна е изхвърлила сърфиста върху тетраподите. По-късно обаче се оказа, че той се е опитвал да прескочи бетонните конструкции, но не успял да прецени скока си. 

От МБАЛ-Бургас съобщиха, че Красимир Гюров е имал ретроперитонеален хематом, тежък хеморагичен шок. Той е получил полиорганна недостатъчност. Органите му са отказали да работят, въпреки постоянните кръвопреливания и кръвосъсирващи медикаменти. Били са му направени и две спешни операции. Четири пъти Красимир изпада в клинична смърт.

Десетки приятели на Красимир дариха в петък кръв, след като стана ясно, че той има тежки и непрестанни кръвоизливи. Въпреки усилията на лекари и приятели, младият мъж не успя да се пребори за живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай