Почина Чочо Попйорданов

Почина Чочо Попйорданов | StandartNews.com

София. Рано сутринта в неделя почина актьорът Петър (Чочо) Попйорданов. Той беше приет предишния ден в централна реанимация в "Пирогов" с височинни травми. Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в „Пирогов", той почина в резултат на тежка черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол.

48-годишният актьор беше докаран в болницата в коматозно състояние следобед в 15 часа в събота. В резултат на височинна травма Попйорданов имаше тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хемaтом, счупвaне на черепната основа, контузия на белия дроб и едно счупено ребро. Сърдечната му дейност беше поддържана с медикаменти и беше поставен на командно дишане.

Чочо Попйорданов беше любим актьор от сцените на театър "София", Малък градски театър "Зад Канала" и Народния театър "Иван Вазов". Публиката го помни от филмите "Вчера", "Граница", "Сезонът на канарчетата", "След края на света", "Дунав мост" и комедийни телевизионни предавания. Нека почива в мир. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай