Почетоха загинал миньор с футболен мач

Почетоха загинал миньор с футболен мач | StandartNews.com

Полена. За втора поредна година футболисти и ветерани от симитлийското село Полена играха приятелски мач в памет на нелепо загиналия Христо Младенов. Младият мъж загуби живота си на 16 юли миналата година при трагичния инцидент в рудник „Ораново", когато огромна кална маса погреба живи четирима въглекопачи.

Месец след трагедията приятели и близки на Ицо от Полена се събраха на стадиона в селото за приятелска футболна среща в негова памет. Приживе Христо Младенов бе един от най-активните футболни деятели тук. „Достоен човек, приятел на футбола и фен на спорт, който заслужава да го помним и почитаме", казват инициаторите на двубоя. За мача тази година общинският кмет на Симитли Апостол Апостолов учреди и купа „В памет на Христо Младенов". Мачът завърши при краен резултат 6:5 за представителния отбор на селото - „Ветрен". В тима на ветераните се включи и синът на Христо - Методи. Младото момче бе надежден състезател по борба в „Левски" София. След трагедията с баща му обаче приключи със спорта и тренировките. Вече е в Полена, за да помага на майка си и малката си сестричка.

И състезатели, и публика бяха единодушни, че първата купа „В памет на Христо Младенов" е за сина му Методи. Връчи му я кметът Апостол Апостолов, който има идея в бъдеще да се организира турнир в памет на Младенов с участието на отбори от други населени места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай