Почетоха паметта на загинал миньор с футболен мач

Почетоха паметта на загинал миньор с футболен мач | StandartNews.com

Полена. Със зрелищен мач между ветераните от село Полена и местния отбор „Ветрен" бе почетена паметта на Христо Младенов. Той бе един от четиримата загинали при инцидента в рудник „Ораново" на 16 юли.

Кални, скални и земни маси убиха него, Асен Стойнев, Иван Лазаров и Николай Михайлов. Приятели на Христо инициираха приятелския двубой между ветерани и представителния тим на селото в негова памет. Приживе той бе един от най-активните радетели на спорта в родното си село. Играл е за „Ветрен" - Полена, сега в отбора играе синът му Методи Младенов.

Мачът започна с едноминутно мълчание. Редовното време завърши при равен резултат, 3:3, а крайното 11:10 в полза на ветераните се оформи след изпълнение на дузпи. Синът на Христо - Методи, игра за ветераните и помогна за успеха, след като изпрати топката в мрежата на съотборниците си от „Ветрен" от бялата точка.

Двубоят в памет на Ицо събра на стадиона много местни жители. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов изгледа целия двубой, контузия му попречи да се включи в състава на ветераните. „Поздравявам спортните хора в село Полена за тази хубава инициатива. Христо Младенов беше изключителен човек, голям радетел, човек с голямо сърце и спортен дух. Той заслужава това", коментира Апостолов.

Идеята на местните в Полена е този мач в памет на Христо Младенов да се превърне в традиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай