По идея на "Стандарт": Деца редят 50 икони за Вартоломей

По идея на "Стандарт": Деца редят 50 икони за Вартоломей | StandartNews.com

Вселенският патриарх благославя сираците на МВР край творби на талантите от "Духовно огледало"

Вселенският патриарх Вартоломей и деца на загинали полицаи ще видят уникална експозиция от 50 икони под наслов "Да бъде светлина", изработени от малки таланти. Тя ще бъде подредена от сдружение "Духовно огледало" навръх Архангеловден в грандхотел "София" по инициатива на "Стандарт". Именно там Негово Всесветейшество ще се срещне с децата на загинали полицаи и ще ги благослови. Деца от детска градина "Брезичка" от София ще ги поздравят с песен. Вселенският патриарх и младежите ще могат да разгледат творбите на връстниците си от цялата страна. Сред тях има копия на първите християнски изображения от Етиопия, намиращи се в музей на иконата във Франкфурт на Майн, икони и иконостас, изработени чрез техниката хартиена пластика. Част от творбите са дело на деца от Арт Център "Видима", гр. Севлиево, с ръководител Снежана Боева. Ще бъдат представени и икони, изработени от царевична шума от ателието на сдружение "Духовно огледало" в с. Куртово Конаре с преподавател Маргарита Момчилова.

За 12-та поредна година "Стандарт" е основен медиен партньор на кампанията на МВР за подпомагане на децата на загинали служители от системата на МВР.

Експозицията "Да бъде светлина" е представяна с голям успех в България и чужбина. Изработените от децата от цялата страна икони са гостували в Народното събрание, в зала "Чудесата на България" в НДК, в Руския културно-информационен център, на Празниците на културата "Аполония" в Созопол, в централата на ЮНЕСКО в Париж. На творбите на българските деца са се дивили жители и гости на Виена, Братислава, Парма, Франкфурт на Майн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай