Плевнелиев намери работа на сирак

Плевнелиев намери работа на сирак  | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плевнелиев ще сбъдне мечтата с едноименната кампания поне на един сирак, защото ще му осигури стипендия да продължи образованието си и работа, след като продължи. Това ще стане възможно благодарение на споразумението с Пенсионно-осигурителна компания "Доверие".

Съгласно него дружеството се ангажира да дава месечна стипендия на един младеж по време на цялото му следване. Момичето или момчето трябва да е напуснало специализирана институция за деца, център за настаняване от семеен тип през 2012 г. или защитено жилище.

Късметлията обаче задължително трябва да е избрал да продължи образованието си в специалността икономика. След като приключи с обучението си, той ще бъде нает в "Доверие" за поне 2 г.

Подборът на кандидатите и интервюто с желаещите ще бъде извършено от администрацията на президента. Документи, пълният набор от които е изброен в сайта на Президентството, ще се приемат до 20 октомври на "Дондуков" 2 за секретаря по социални политики, младежта и спорта Деяна Костадинова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай