Плевнелиев: Когато имаме кауза, резултатите са исторически

Плевнелиев: Когато имаме кауза, резултатите са исторически | StandartNews.com

Габрово. "Когато българите имат кауза и когато застават зад нея, резултатите са исторически", каза президентът Росен Плевнелиев по повод предстоящите на 22 септември чествания на 105 години българска Независимост. „Българският народ не е разединен и всеки, който се опитва да го разделя, няма да успее", каза той.

Държавният глава беше гост в Трявна за отбелязването на 20-годишнината от създаването на първото SOS Детско селище в България. Според Плевнелиев семейството на SOS Детски селища в България дава възможност на децата в риск да имат истинско детство, като в същото време им помага да се научат на самостоятелен живот.

В двора на SOS селището държавният глава посади дръвче - българска ела, в рамките на кампанията „Аз подкрепям възстановяването на Великата българска дъбова гора", която се провежда под негов патронаж. „Дървото символизира живот, могъщество, дълголетие, щедрост, търпение и покровителство. Тобва е всичко, което олицетворява и SOS Детското селище в Трявна", заяви още президентът Росен Плевнелиев. "Силната гражданска енергия, която виждаме, февруарските и юнските протести, които показват желанието на българите за реформа, за институции, обърнати към гражданите, това е нещо, с което всички можем да се гордеем", каза Плевнелиев.

По повод информацията, че колата за подслушване на МВР е била базирана така, че е можело да бъдат слушани разговорите на президента при преговори за съставяне на служебния кабинет, Росен Плевнелиев каза, че прокуратурата трябва да получи подкрепа, за да си свърши работата и да има конкретни резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай