Плевнелиев иска наказания за фалшивите подписи

Плевнелиев иска наказания за фалшивите подписи | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плевнелиев настоя за проверки и наказания по случая с подписките на партиите. Той предположи, че скандалът тепърва ще се развива.

„Не може да бъдат фалшифицирани подписите на български граждани, но тук опираме до работещи институции. Те трябва да направят своите проверки и съответно да има наказани. Очевидно това е много сериозен скандал, който тепърва ще се развива в държавата. Това са недопустими действия", коментира президентът.

Плевнелиев беше в Софийския университет, където държа реч по случай 135 години от Търновската конституция. Той коментира, че ще подкрепи всяка смислена промяна в конституцията, която е направена по правилния начин - в широк обществен дебат, ясно определяне на това какво искаме да променим в основния закон и съзнателен избор на народа в неговото широко представителство.

Президентът изрази и опасенията си от развитието на кризата в Украйна. Той отбеляза, че днес има държави, които ни връщат в мащабите на политическото мислене от 19-и век и което е много опасно.

"Нима днес не се готви нов Берлински конгрес за Украйна. Кой има правото да реши съдбата на Украйна - народът на Украйна чрез честни избори или велики ядрени сили, които ще се договарят някъде за периферия, за център, за сфери на влияние", попита президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай