Пиян англичанин отмъкна бебе в Слънчака

Пиян англичанин отмъкна бебе в Слънчака | StandartNews.com

Фиркан до козирката англичанин отмъкна невръстно бебе, заедно с количката му в Слънчев бряг и се опита да го отвлече.

Зрелищният екшън се разигра пред очите на стотици туристи в центъра на курорта. Родителите на 11-месечното пеленаче са от Костенец и пристигнали в Слънчев бряг на почивка. В четвъртък вечерта те излезли на разходка по централната алея, която минава покрай хотел "Кубан". Разглеждали заведенията и се чудели къде да седнат да вечерят, когато били застигнати от пиян англичанин. Мъжът изблъскал майката и грабнал от ръцете й количката с бебето. След това хукнал да бяга в посока към морето. Жената изпищяла и се паникьосала, но съпругът й реагирал на секундата и бързо догонил похитителя. Хванал го на крачка от офиса на "Първа инвестиционна банка". Твърдо решен да си върне бебето, бащата влязъл в ръкопашна схватка с англичанинът.

Той обаче му фраснал няколко юмрука в лицето и го проснал в безсъзнание на земята. След това отново побягнал, отнасяйки и количката с бебето. Докато двамата се биели, майката позвънила в полицията и съобщила, че непознат мъж е откраднал пеленачето й и пребива съпруга й. Униформените реагирали светкавично и само след минути закопчали пияния похитител.

"Бебето за щастие бе невредимо и полицаите го върнаха на майката, която бе изпаднала в страшна истерия", разказаха очевидци на драмата. Оказало се, че похитителят е 31 годишният британски турист Антъни Б. , който пристигнал два дни по-рано на почивка в курорта.

Той е отведен в следствения арест в Несебър и срещу него е образувано бързо полицейско производство. Летовникът бил толкова пиян, че още щом го тикнали зад решетките заспал непробудно. От полицията съобщиха, че при ареста той проявил агресивност спрямо униформените, поради което се наложило те да използват физическа сила и белезници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай