Питат кабинета за разводи и сметки

Опашка при Бобева за бизнес съвети

Питат кабинета за разводи и сметки | StandartNews.com

София. Колко парно гълта 50 квадрата апартамент? Защо съседът краде ток, а моята сметка е толкова висока? Как да си изчисля кубиците вода? Това са най-честно задаваните въпроси към премиера Пламен Орешарски, сочат данните от приемната на Министерски съвет.

Над 500 души пращат писма всеки месец. "Доста често става въпрос за съдебни спорове, при които администрацията не може да помогне. Обясняваме това на хората", каза за "Стандарт" шефката на приемната Соня Божикова. Хората се интересуват още дали министър-председателят може да им помогне за разрешително за строеж, за делба след развод, за щети след катастрофа и т.н.

"За съжаление не винаги можем да помогнем, но има чести случаи, когато хората дори ни благодарят за оказаната подкрепа", каза Божикова. Наскоро в практиката на администрацията на "Дондуков" 1 беше въведен и личният прием на граждани. Всеки втори петък от месеца премиерът Пламен Орешарски има ангажимента да се срещне и да чуе проблемите и исканията на хората от народа.

Вицето му Даниела Бобева пък дори си отвори приемна, където три пъти в седмицата хората могат да се жалват и да черпят от нейните знания. Десетки бизнесмени, които се вълнуват от бъдещето на своите проекти, свързани с европейско финансиране, се редят на опашка, за да се срещнат очи в очи с Бобева. Освен тях за дребни проблеми чакат и обикновени хора, които нямат фирми, но също биха искали да правят собствен бизнес. Често бизнесмените се оплакват на Бобева за проблеми в администрацията, за недовършени европроекти, както и за различно четене на подзаконови актове. За щастие в този мандат в приемната на Министерския съвет не са получавани жалби или питания за лекарски грешки, но често майки или роднини се вълнуват по различни медицински теми. "Става дума за финансиране на лечение в чужбина или за съвет относно доктор специалист", поясни Соня Божикова пред "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай