Пит и Ди Каприо станаха скулптори и грънчари

Звездите от сутрин до вечер ваели керамика в ателието на Брад

Пит и Ди Каприо станаха скулптори и грънчари | StandartNews.com

Брад Пит, който преди броени дни сподели, че с Леонардо ди Каприо ги свързва не само професията, но и страстта към изкуството, изкуши приятеля си с керамика. Двамата от сутрин до вечер въртели грънчарското колело в ателието, което бившият съпруг на Дженифър Анистън и Анджелина Джоли организирал в имението си в Ел Ей. Всъщност те отдавна се забавляват заедно не само като колекционери и меценати, но и като художници.

„В дома на Пит има и специално студио, в което с Ди Каприо ваят скулптури. Лео пристига с огромен сак, пълен със сандвичи от любимото им заведение Fat Sal's, затварят се и започват да създават артефакти. Понякога канят и приятели художници, но по-често са в дует“, писа The Sun преди време. Страстта на Пит към приложните занаяти избуява, когато му се налага да се освободи от демоните си покрай алкохолните пиршества и развода му с Джоли. За да се избави от стреса, през 2017-а той започва да посещава британския скулптор Томас Хаузаго, който му дава частни уроци. „Пит работи в ателието на артиста по 15 часа. Това е начинът му да се откъсне от скандалите, да освободи ума си от неприятностите“, цитира тогава Daily Mail пожелал анонимност източник.   

Същата арт терапия използва и Сет Роугън /„Да разлаем съседите“/, въпреки че той все още е женен за съпругата си. Именно тя му показва възможностите на глината, а той започва кариерата си на грънчар, изработвайки пепелници. „Винаги мисля за много неща. Да направя нещо с ръцете си, е огромно удоволствие. Но не съм достатъчно постоянен“, споделя той пред Interview.

Всъщност пръв в Холивуд своята страст към керамиката демонстрира Джеймс Франко. Той прави изложби още преди да се прочуе с талант и красота в киното. Но Джеймс има брат художник, Том, който го насърчава. Двамата се представят с обща експозиция в Центъра за грънчарското майсторство в Държавния университет на Аризона – при това показват не пепелници и вази, а скулптури, повлияни от стила на ранния Пикасо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай