Пишат на премиера за Банско

Пишат на премиера за Банско | StandartNews.com

Отворено писмо до премиера Бойко Борисов написаха представители на всички основни организации на хотели, ресторантьори, ски учители, служители в сферата на туризма в Банско и региона и местни жители. То бе разпространено от Коалиция "За да останат хора в българия" - Банско. Представителите са решили да връчат лично отвореното си протестно писмо на премиера Бойко Борисов утре.

"Една година работна група, назначена от лично министър-председателя, и в която влизат всички контролни и специализирани органи от всички министерства, изготви експертиза на ски зона Банско. Тази експертиза еднозначно установи, че не съществуват законови и екологични пречки за развитие на ски зоната в Банско", пишат представителите на организации. Припомнят, че тази седмица се очакваше Министерският съвет да приеме решение в този смисъл чрез анексиране на концесията.

"Ние, населението на Пиринския край за поредна година сме възмутени от забавянето на адекватното развитие на региона, който се нуждае от построяване на втора кабинкова линия и развитие на ски зона Банско. Но обещаваме да се борим докрай!", заявяват още те в протестното писмо.

Представителите от различни организации напомням, че "вече 10 години една и съща група зелени самозванци води война срещу българските региони и българския туризъм". "Спряха проекти за над 3 милиарда лева, обезлюдиха цели общини, отнеха хляба на стотици хиляди хора, само от областите в Рила и Пирин изселиха десетки хиляди граждани", се казва в отвореното ни писмо до премиера", подчертават те.

От Коалиция "За да останат хора в българия" - Банско очакват от министър-председателя Борисов, след като спрял държавно финансиране за десетки милиони левове в националната инфраструктура "само заради едно подозрение в корупция", да приложи същата мярка и спрямо зелените паразити на еврофондовете и държавния бюджет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай