Пиринско е Клондайк за тотоманиаците

Пиринско е Клондайк за тотоманиаците | StandartNews.com

В Банско се молят ударилият 6 млн. лв. да е местен, а не турист

Три джакпота за близо 15 милиона лева паднаха само за 8 месеца

Какво е общото между Пиринския край и река Клондайк? Преди 120 години започва златната треска в Аляска, а в Югозападна България вече 8 месеца се излива истински "златен дъжд". Тук паднаха цели три джакпота на българския спортен тотализатор на обща стойност почти 15 милиона лева.

"Тотото си върви, а джакпотът се трупа, трупа и накрая пада в Пиринско", казват с усмивка местните хора. 5 969 029 лева за първа пролет бяха спечелени тази неделя с фиш, пуснат в курорта Банско. Късметлия позна правилната комбинация в играта 6 от 49 на 22-я тираж. При това огромната сума е спечелена с фиш за 6,80 лева. Банскалия или някой турист е първият тотомилионер за тази година? Това е въпросът, който си задават всички в града под Тодорка. Хайката за милионера обаче засега не дава резултат. Никой още не се е похвалил, че е късметлията. Не са се появили и чешити, които да разказват наляво и надясно, че те са щастливците. "Рано е, няма как да знаем кой е собственик на заветния фиш", заяви вчера Емил Кехайов, шеф на Югозападна регионална дирекция на БСТ, към която са Благоевград, Кюстендил и Перник. Телефонът на отговорничката за тотото в курорта Верка Кадева прегрял в неделя вечерта. Всеки й звънял, за да пита кой е щастливецът. "Най-важното е късметът да е на някой банскалия. Така ми се иска. Но който и да е, нека си ги харчи със здраве. Това е първата шестица в Банско и аз съм част от тази прекрасна новина", твърди Верка Кадева, която работи в пункта в Културния дом, където е пусната печелившата комбинация.

Оказа се, че милионите са спечелени с фиш за два поредни тиража - по 3,40 лева на тираж с по четири попълнени колонки.
Кадева признава, че се радва винаги когато раздава печалби. Съветва всички да играят, да не се отказват и да са постоянни. "Правете го редовно с малки суми. По този начин се абонираш за надежда. 2-3 лева ги харчим за кафе в барчето, по-добре да си пробваш късмета. Не само когато има джакпоти, защото съдбата си знае кога да ти се усмихне", споделя банскалийката, която вече 12 години работи в централния тотопункт в курорта. За този период от време се убедила, че държавният спортен тотализатор променя към добро много човешки съдби. Изплащала е куп печалби - доста петици, от тото джокер също се печели, както и от другите игри на БСТ. "Имам редовен клиент, който при мен печели сериозни суми. Някога бях касиер в предприятие и при раздаването на лотарийни билети на работниците същият мъж спечели лек автомобил "Волга". Откакто съм в тотото, този мой съгражданин има още две сериозни печалби с готови фишове. Взе 3000 лева от уцелена петица и 2000 лева от тото джокер. С тези пари си покри кредита към банката, смени си дограмата на къщата", разказва Верка Кадева. Не само тя, но и останалите жители на града стискат палци щастливецът да е банскалия. Но като нищо може печалбата да се окаже в друг край на страната, а защо не и в чужбина. "Заради големия джакпот от почти 6 милиона лева имаше сериозен интерес миналата седмица. Само при мен са пуснати около 300 фиша. Българи, които отдъхват в курорта, редовно си пускат тотото тук. Чужденците са малко, предимно руснаци, които имат имоти в Банско и живеят тук. Чужденците играят повече на моментните игри. Да не забравяме, че хиляди мъже и жени от цялата страна работят през зимния сезон в града ни, те също пробват късмета си", разказва дългогодишната служителка на тотото. Уточнява, че банскалии не играят с големи суми, а заделят съвсем скромни средства за тото. Някои дори пускат само по 1-2 колонки. Защото важно е участието. Не участваш ли, няма как да спечелиш. "Много се радвам за тази шестица, все едно аз съм ги спечелила тези милиони. Винаги е така, когато има печалба. И никак не ми е комфортно, когато не се печели. Тази шестица наистина ме направи щастлива. Пожелавам на късметлията да ги харчи със здраве и да му донесат успех и щастие тези пари", допълва служителката на тотото в Банско.

Зевзеците в града под Тодорка пък се радват, че вече са редом до Петрич, който отдавна наричат Град на милионерите, и до Благоевград, където миналата година падна джакпот от над 7 милиона лева от тотото.

Овчарят Здравко похарчи 200 бона за имот

Парите са, за да се печелят. Спечелените пари са, за да се харчат. Това твърди овчарят милионер от петричкото село Първомай Здравко Траянов, който спечели през октомври миналата година 1 653 366 лева от играта 6/49 на спортния тотализатор. 60-годишният мъж похарчи над 200 000 лева, за да закупи имот на горското. В парцела бе ипотекираният цех за производство на мебели на племенника му Андон. Той често пътува до съседните ни държави Македония и Гърция, където има много приятели. Здравко си построил двуетажна къща в имота, който купил. Сградата е на площ от 120 квадратни метра. "Печалбата не ме промени, същият човек съм си. С тези, които са били добри с мен, съм добър. С тези, които са се държали зле с мен, няма как да съм добър. Приключих и с работата. Колкото съм се трудил, толкова. Сега е време да поживея като бял човек. Пожелавам го и на вас, и на всеки да има моя късмет", споделя тотомилионерът от село Първомай.

Късметлията вече не е овчар, но редовно се вижда с бившия си работодател Стоян Милев. Не крие, че животновъдът му подал ръка в труден момент. Наел го като овчар, за да гледа стадото му от 180 овце. Затова винаги е готов да му помогне. "Фишът ми пусна Стоян, но той дори и за миг не помисли да ме измами и да прибере печалбата за себе си", разказва Здравко.

Сега не работи, а пътешества. На пътуване заложи и друг, още по-голям късметлия - Николай Динков от Благоевград. Той пък удари огромния джакпот от 7 095 423 лв. с пуснат фиш в тотопункта на улица "Дойран" в града през юли миналата година. Младият мъж е зет на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, женен е за дъщеря му. С част от парите довършва свой проект - изграждане на водноелектрическа централа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай