Пейнтбол за парламента

Тъпани заглушават дебатите за бюджета

Пейнтбол за парламента | StandartNews.com

София. Пейнтбол за парламента готви шествието #ДАНСwithme в София. Три лагера на жълтите павета чертаеха през уикенда планове за протестни атракции до края на август и наесен. Една от идеите е недоволните да посрещнат депутатите след ваканцуването им с канонада от балони, пълни с боя.

Генералната репетиция ще е тази седмица - в деня, когато на извънредно заседание депутатите ще дебатират президентското вето върху актуализацията на бюджета, издадоха за "Стандарт" протестиращи от челните редици. Снощи представители на трите палаткови лагера пред Народното събрание се събраха на "заседание" за протест в деня на ветото.
Тъпани на площада ще заглушават дебатите в пленарна зала за новите разчети в държавната хазна, реши сбирката. Протестиращите казаха, че времето няма да им стигне да се организират за пейнтбол акция. Тя оставала за първото заседание на Народното събрание през септември. Тогава протестът предвижда, ако има жандармерия, да обезвреди щитовете й като в детска игра - с балони, пълни с вода и с боя, с водни пистолети и димки. Намеренията са отново да има мирно блокиране на парламента още от сутринта. Ако полицията пак тръгне с щитове и палки срещу нас, ще им отговорим с пейнтбол, обясняваха протестиращи. Те предвиждат първата им редица да носи димки, втората - балони с вода и боя, третата - водни пистолети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай