Петя от Отдел Издирване ражда по време на земетръс

Точно когато бебето се появило на бял свят, болницата се разлюлала

Петя от Отдел Издирване ражда по време на земетръс | StandartNews.com

Лина Златева се раздава в новия сериал "Отдел издирване" като Петя Русева, съпругата на Валери – героят на актьора Христо Петков. Актрисата разкри, че родила дъщеря си Ситара по време на земетресение.

Момичето се появило на 21 срещу 22 май 2012-а. Точно когато бебето се появило на бял свят, болницата се разлюлала заради силно земетресение. Златева обаче била все още под въздействието на упойката и докторите се борели да я опазят да не падне от операционната. След края на труса медиците искали да я преместят, но последвал и втори. Те били принудени да изчакат и той да мине, но в крайна сметка всичко завършило добре. Лина и дъщеря й Ситара били изписани по план.

Интересно е, че една година по-късно, на първия рожден ден на момичето, имало ураган, който променил плановете на майка й за градинско парти. На следващата година пък, пак на 22 май, ново, по-леко земетресение изненадало всички.

"Ситара означава звезда. Дали ще бъде звезда на сцената или в живота, няма значение", споделя гордата майка. Тя избрала да кръсти голямата си дъщеря Ситара, след като търсела прабългарски имена. После разбрала, че не е прабългарско, но все пак го предпочела, тъй като много го харесала. "Алгара си е прабългарско име. На цар Симеон, на цар Борис щерките са се казвали така. Означава желая, искам", казва Лина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай