Петното се сдоби с обвинение

Петното се сдоби с обвинение | StandartNews.com

София. Прокуратурата повдигна обвинение на Бисер Миланов - Петното за закана за убийство. Тя е отправена към жена през юли по време на протестите в градинката пред Народната Библиотека.

Държавното обвинение изиска всички преписки, касаещи действията на Миланов на територията на цялата страна.

В събота прокуратурата ще внесе и искане на Миланов да бъде наложена мярка постоянен арест. Той се разследва за хулиганство, заради нападението над репортерски екип на bTV.

В сряда Бисер Миланов и останалите членове на движението му "Свобода" бяха задържани при показна акция пред парламента.

Искането за това беше отправено от главния прокурор Сотир Цацаров, а мотивът бе появили се информации в медиите, че Петното и групата му живеят в къща без да си плащат наема. Това беше и темата на репортажа на bTV, по време на който Петното и негови сподвижници се държаха агресивно с екипа.

Миланов нашумя покрай протестите от лятото, когато нееднократно беше задържан от полицията и извеждан от демонстрациите заедно с хората му, заради подозрения в готвени провокации. През август той неочаквано се появи на среща между граждани и премиера Пламен Орешарски в Министерския съвет. Част от участниците в нея бяха представители на т.нар. контрапротест в подкрепа на кабинета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай