Петдневна блокада на кръстовището на Семинарията

Петдневна блокада на кръстовището на Семинарията | StandartNews.com

София. Кръстовището при Семинарията ще бъде напълно затворено в рамките на 5 дни. От сряда, 14 май, до неделя, 18 май, двупосочно за движение в района ще бъде изцяло ограничено, обясни пред журналисти кметът на столицата Йорданка Фандъкова, като допълни, че през това време ще се положи бетонът.

Цикълът ще бъде непрекъснат, като ще се извършва на три смени с 4 бетон помпи, са уточнили строителите.
След приключване на обекта времето за преминаване през кръстовището ще се скъси от 7 до 10 пъти, а вредните емисии ще се намалят с около 40%, разясни кметът.

Кръстовището на бул. "Пейо Яворов" - бул. "Стоян Михайловски" се изпълнява в срок и очаквам в средата на юли да бъде пуснато в експлоатация, коментира още тя.

Столичният кмет подчерта, че е поискала на обекта да се работи интензивно, включително в почивните за столичаните дни.

Към момента е изпълнен южният локал, заедно с всички подземни комуникации и се изгражда локалът откъм парка. Изградени са две допълнителни платна за движение по ул. "Стоян Михайловски", което е над 1 км нов булевард. Конструкцията на естакадата е готова и предстои да се положи бетонът. Естакадата ще осъществява безконфликтното придвижване по бул. "Пейо Яворов" над бул. "Стоян Михайловски". Общата ширина на естакадата е 18,20 метра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай