Пет екипа описват щетите в Аспарухово

Пет екипа описват щетите в Аспарухово | StandartNews.com

Варна. Пет екипа обикалят къщите в пострадалия квартал Аспарухово и описват всички щети. Започнали са от най-разрушените домове, като в същото време изготвят заповеди за извеждане на хората от застрашените от рухване къщи. В същото време районното кметство обяви, че търси квартири в квартала, за да настани евакуираните, като ще заплаща наема.

Екипите, които обикалят носят заявления –декларации, които хората попълват данни за загубите си и слагат параф. Тези пострадали, които не са на място заварени от комисията, ще си подадат такива заявления декларации в самото кметство в центъра на Аспарухово. В него в понеделник сутринта ще има специална комисия от юристи, нотариуси, архитекти, експерти от кадастъра, които ще обясняват на собствениците, загубили нотариалните си актове и документи, как по– лесно и бързо да ги възстановят, за да получат обезщетения, компенсации и застраховки.

В полицията е създадена организация за хората, чиито лични карти и документи отмъкна водната стихия. На тях ще бъдат издадени временни удостоверения за да си получат по 325 лева за пострадало дете и 300 лева за пострадало домакинство. Парите ще бъдат гласувани с решение на ОбС на Варна на извънредно заседание във вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай