Павлова: Нямаме изцяло затворени пътища

Павлова: Нямаме изцяло затворени пътища | StandartNews.com

Пловдив. "Нямаме изцяло затворени пътища или такива, които да не са били обработени. Преди снеговалежа превантивно бяха спрени тировете по магистралите и проходите, за да бъдат почистени и за да бъде осигурен лекотоварният трафик". Това заяви в Пловдив регионалният министър Лиляна Павлова по повод пътната обстановка в страната след обилния снеговалеж. Тя е в града, за да разясни кампанията на правителството за саниране на жилища.

Извън проходите, които са затворени при зимни условия, всички други пътища в страната са отворени и работят добре, с изключение на тези, по които има свличане на земни маси, увери министърът.

"След обилния снеговалеж вчера следобед и вечерта, който затрудни движението в редица участъци от пътната мрежа и наложи ограничения в движението на тежкотоварни автомобили, днес обстановката се подобри". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Пътните настилки от основните пътни артерии са почистени, мокрите и заснежени участъци са обработени и опесъчени.

Шофьорите да карат с повишено внимание и да не излизат на път, ако колите им не са пригодени в движение в зимни условия, напомнят пътните полицаи.

От 18 часа вчера до днес сутринта звената на столичната пожарна са реагирали на 78 сигнала за произшествия - предимно паднали дървета, клони и закъсали автомобили.

Няма пострадали в столицата, има само няколко паднали дървета и клони, които са засегнали 14 леки автомобила на граждани. 13 екипа с 50 пожарникари са участвали в разчистването на клоните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай