Пътуваме и със Swiss от Цюрих до София

Пътуваме и със Swiss от Цюрих до София | StandartNews.com

София. Швейцарската авиокомпания Swiss International Air Lines AG обяви, че включва в полетната си програма 22 нови дестинации в Европа, сред които е и София.

От Цюрих до София полетите ще се изпълняват целогодишно. Сред новите точки, до които ще лети компанията от Цюрих, са още Неапол, Порту, Лайпциг, Дрезден, Любляна, Сараево, Загреб. Полетите до Палермо, Солун, Измир, Малта, Бриндизи и Сантяго де Компостела ще са само през лятото. Това се вижда от съобщение на компанията на сайта й.

Пасажерите ще могат да се радват и на други новости, свързани със самолетите, с които ще се лети по европейските й дестинации. В машините Airbus A320s и A321s ще се въведат нови седалки, които осигуряват повече място за краката. В същото време ще се увеличи техният капацитет - с 12 места повече в А320 и с 19 - в A321. Обновяването на салоните ще бъде факт за някои от самолетите още през ноември.

Превозвачът освен това смята да заложи на прясната храна, като се снабдява с продукти от местата, откъдето започват полетите.

Swiss планира и значителни инвестиции. В краткосрочен и средносрочен план ще бъдат купени 30 нови самолета Bombardier CS100s, с които от следващата година ще бъдат подменени сегашните Avro RJ100. Впоследствие, от 2016 г., се предвижда към флотилията да бъдат добавени Airbus A321ceo, а на по-късен етап и десет Airbus A320neos и пет Airbus A321neo.

Цялата инвестиция в нови машини се предвижда да достигне 5 млрд. франка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай