Пътищата са проходими, ограничения за проходите

Пътищата са проходими, ограничения за проходите | StandartNews.com

София. Пътищата в страната са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" в деня на първия сняг този сезон. Ограничения има за някои от проходите. Температурите са в интервала от – 4 С° до +10 С°.

Сняг вали в област София , по високите места на Родопите , в проход "Петрохан" , в Мадан и Разлог .

Затворени за движение са проходите „Златишки" и „Върбишки". Ограничения за товарни автомобили и коли с ремаркета има за проходите „Твърдишки" , „Дюлински", „Айтоски", „Вратник", „Петрохан", "Рожен" и "Превала".

Пътните настилки са мокри, на места заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 50 метра има на виадукт "Бебреш".

На автомагистрала „Тракия" край Пазарджик има ремонт, поради което движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва.

АПИ препоръчва на водачите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай