Пътищата са мокри, карайте внимателно

Пътищата са мокри, карайте внимателно | StandartNews.com

София. Пътуванията днес ще бъдат доста рискови, защото температурата ще е ниска и се очаква да има заледявания. За това предупредиха бившият шеф на КАТ комисар Алекси Стратиев и Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадали от катастрофи, в ефира на Нова ТВ. 

„Шофьорите да карат внимателно и да избягват неразумните изпреварвания", посъветва комисар Стратиев.

„За да няма произшествия първо трябва да се спазва дистанция, скоростта да е поне 10 км под разрешената, по мостовете и виадуктите шофьорите трябва да са особено внимателни, защото там се получават заледявания. Важен съвет и за родителите, които превозват деца. Те трябва задължително да са обезопасени и в специални столчета", посочи Тодоров.

По думите на експертите е важно също така да не се поставя краен час на пристигане, който да притиска шофьорите да превишават скоростта.

Другият съвет към хората, които сега сядат зад волана, е да не са пили. Тези, които са били на маса до късно снощи, е по-добре да дадат на друг да шофира, тъй като дрегерите ще засекат наличието на алкохол в кръвта, посочи комисарят.

От КАТ съобщиха, че са разположили патрули по основните автомагистрали в страната и на входовете на София. Очаква се стотици хиляди българи да се завърнат за новата работна седмица след празниците. Около 15 000 пътуваха в съботния ден. 

Граничните пунктове са отворени и трафикът върви нормално. По основните пътни артерии няма блокажи и задръствания от сутринта. Поради силния вятър, валежите и ниските температури шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай