Четвъртък,

Пастрокът на Венета Райкова е футболист от "Левски"

От: Агенция Стандарт -
Пастрокът на Венета Райкова е футболист от "Левски"
A
A
A

Венета Райкова представи деветата си книга „Триумфът на кучките – продължението“, която излиза пет години след първата част.

„340 страници – скромно. Написах ги за месец и половина. Пих кафе с един вдъхновител и така започна всичко. Той си тръгна в бурята, а аз започнах да пия кафета в чашата, в която и той пи, и така написах книгата“, сподели известната журналистка в ефира на bTV.

Тя припомни, че романите й са художествена измислица и нямат нищо общо с реални личности. Ако има някакво съвпадение, то е случайно.

Венета Райкова все пак призна, че в живота й има Мистър Футбол – персонаж, който се среща в книгите й. Това е била „любовна афера, авантюра“ през 1992 г. с легенда на „Левски“, който е бил и в националния отбор при славното участие на тима в САЩ 94. За да обясни какво голямо значение има „Левски“ в живота й, Вената Райкова сподели любопитни детайли от детството си.

„Родена съм през 1974 г. в Попово. Родителите ми се развеждат веднага след това и моят баща отива да живее с любовницата си във Варна. Не сме се виждали, намерих го, когато бях на 20, но нямаме какво да си кажем. Когато съм на 4, майка ми се жени за футболист на „Левски“, една от звездите на отбора. Той е баща на брат ми, който се роди през 1980 г. Наричам го и мой баща, защото той ме отгледа. Израснала съм до „Герена“, на ул. Летоструй в къща, където сега живее брат ми. Имам двама племенници, които също тренират в „Левски“. Изобщо моят живот е свързан с този отбор. Вкъщи винаги е имало купи, медали, календари“, разказа журналистката.

Тя призна, че не обича сериозните връзки. Имала е само една такава връзка с Тихомир Георгиев, баща на сина й Патрик.

„13 години бяхме семейство. Много хубав брак и хубав развод, от 4 години сме разведени. Не искам да съм обвързана. Може с някоя лятна авантюра отново да се съберем за секс, но всеки си живее неговия живот“, поясни Венета Райкова.

Тя добави, че в новата й книга освен любовен сюжет има и духовни послания. В главата „За пари не се страда“ се припомня на читателя, че когато изгубиш или ти откраднат пари, това не е непременно лошо. Вселената така е решила и чрез изгубените пари всъщност си откупуваш здравето, късмета и щастието. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички