Първанов дава награда, ако БСП подкрепи кандидат-кмет на АБВ

Първанов дава награда, ако БСП подкрепи кандидат-кмет на АБВ | StandartNews.com

Обявил съм награда за журналист или за някой от „Позитано", ако намерят община в страната, където БСП е подкрепила кандидат за кмет на АБВ. В същото време се запознах със ситуацията в 130 общини, в 35 от тях сме в коалиции с подкрепа за кандидат-кмет, излъчен от БСП. Но ние сме широко скроени, имаме добра коалиционна култура, пък и важно за България е да има силна и единна левица.

Това каза в сряда в Благоевград лидерът на АБВ Георги Първанов, който води председателския съвет на общинските водачи на партията в Пиринския край. Той уточни, че хората по места решават с кого да се коалират – може да е с ГЕРБ, с РБ, дори с Атака, ДПС и Патриотичния фронт. „АБВ стои добре в централното управление. Вицепремиерът Ивйло Калфин е отличникът на коалицията.Направи реформи във всички социални дейности.

Искаме този управленски потенциал да го пренесем по места на тези избори", каза още Първанов. Той коментира и новия политически сезон, като подчерта че стабилността на управлението не бива да е самоцел, а условие, за да се върви напред. „Краят на предишния политически сезон показа, че са необходими корекции, за да се осъществят реформите в съдебната система, в здравеопазването", подчерта той.

Първанов смята, че сред най-големите проблеми е демографската криза. „Калфин не ме е упълномощил, но ще съобщя, че е готов проектът за нова демографска стратегия, тази есен ще бъде подложен на обществено обсъждане и чак след това ще влезе за дебати в парламента", допълни лидерът на ѝБВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай