PARK(ing) Day превзема София

PARK(ing) Day превзема София   | StandartNews.com

София. Глобалната инициатива PARK(ing) Day отново се случва в София на 20 септември, организирана от фондация Credo Bonum. В третото издание трябва да се включат множество културни организации, чуждестранни посолства, университети, медии и частни бизнеси. Броят на временно преобразените публични пространства, който ще могат да бъдат видени само в рамките на деня, ще надхвърли 25 места в различни части на столицата, информират организаторите.

През 2011 г. в събитие участваха 11, а през 2012 - 21 паркоместа.

PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността, в която София участва между 16 и 22 септември, и е подкрепен от Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност. Събитието e в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Паркингът пред Полския институт на ул. "Веслец" 12 пък ще се превърне в библиотека, на която ще се раздават много награди като интересни книги и пътеводители, свързани с полската култура и туризъм. Посолството на Дания ще организира малка датска градина със състезание по оцветяване за деца и ще почерпи всички с датски маслени бисквитки.

Проектът Crazy Taxi на група "Изчезваща София" ще превземе цели четири паркинга в днес, като на всеки от тях ще има различни "превозни средства", оцветени като таксита. Всеки желаещ ще може да изпробва алтернативни методи за придвижване в града като скейтборд, ролери или метла.

Европейският парламент и Европейската комисия в България ще озеленят няколко паркинга около тяхната нова сграда на ул. "Георги С. Раковски" 124. Гоститете им ще бъдат поканени на кафе в зоната за отдих пред сградата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай