Параолимпиец надбяга две акули

Присъствието на хищниците в испанските крайбрежия зачестява

Параолимпиец надбяга две акули | StandartNews.com

Плувец от параолимпийския отбор на Испания е успял да надбяга две акули във водата на плаж в Коста Брава. 19-годишният Ариел Шренк тренирал в морето, когато изведнъж чул как майка му вика от брега. Тя, заедно с останалите плажуващи, забелязали двата хищника в опасна близост до плувеца и веднага започнали да крещят, за да му привлекат вниманието и да го предупредят.

„Подадох си главата над водата за секунда, за да си поема въздух и изведнъж чух викове. Разбрах какво се случва и се паникьосах – започнах да плувам с всички сили към най-близката суша. Мисля, че това бяха най-бързите ми 100 метра, които някога съм преплувал“, коментира Ариел пред испански репортери.

Случката се разиграва само ден, след като местните валсти съобщиха за присъствието на гигантска акула – дълга почти 8 метра – във водите на друг плаж в областта. Животните, с които Ариел за малко да се запознае, са били идентифицирани като сини акули. В миналото акули от този вид са били забелязвани в испанските крайбрежия и дори са нападали хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай