Паника в Пакистан! Лъв кръжи из улиците

Избягал лъв вся ужас

Паника в Пакистан! Лъв кръжи из улиците | StandartNews.com

В пакистанския град Карачи избяга лъв. Подобен инцидент се случва за втори път тази година, съобщи ДПА.

Мъжкият лъв се разхождаше по улиците на натоварен квартал на града във вторник в продължение на часове, каза полицейският служител Шераз Назир.

Лъвът, който е на 20 месеца, е всял страх и паника, твърди Мухтиар Ахмед Сомро – рейнджър от службата за опазване на дивата природа, който беше част от екипа, заловил животното.

„На екипа ни отне поне два часа, за да затворим лъва на паркинг и след това да го затворим в клетка“, каза Сомро за ДПА. „Това беше първият по рода си инцидент в Карачи. Планирането и изпълнението на операция за залавянето на такова огромно и опасно животно беше плашещо преживяване.“

За щастие лъвът не е наранил никого. Разпространено в социалните мрежи видео, показва как мъж крещи на околните да бягат, докато животното върви бавно по тротоара.

Лъвът беше предаден на зоологическата градина в Карачи. Срещу собственика е повдигнато обвинение за отглеждане на диво животно в жилищен район, каза Мумтаз Али от службата за опазване на дивата природа.

Собственикът може да получи глоба до 300 000 пакистански рупии (около 1000 щатски долара) и лишаване от свобода до три години, добави той.

Пакистанските закони за дивата природа позволяват на частни граждани да създават мини зоологически градини, но отглеждането на лъв или тигър като домашен любимец в жилищен район е престъпление.

Тези закони обаче често се пренебрегват. През февруари леопард избяга от квартал близо до Исламабад и на рейнджърите отне няколко часа, за да го заловят, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай