Пак обраха благодетеля отец Иван

Пак обраха благодетеля отец Иван | StandartNews.com

Крадци отмъкнаха 6 кошера от пчелина на отец Иван в село Якимово, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Това станало в нощите между 3 и 5 април. Апашите срязали оградната мрежа и натоварили в бус 6 от сандъците. На пчелина имало куче и пазач, но никой не усетил злосторниците.

Това е поредната кражба от колонията на отец Иван, която той създаде в село Якимово. Досега му задигаха вщи, техника, хранителни продукти. В палеж пък изгоряха 50 кг дарени дрехи. Отецът твърди, че апашите се знаят, но никой не ги задържа. Те тормозят не само него, но и хората от Якимово и близките села.

Благодетелят купи в село Якимово 80 къщи, в които настани хора от приюта му в село Нови хан, който отесня за обитателите си. В тях живеят над 250 човека, 100 от които са деца. Заради тях той създал пчелина със 120 кошера, обработва и земеделски площи, за да набави продукти за трапезата им. Възрастните работят в градините, а децата посещават детската градина и училището. Заради увеличеният борй на децата от основно преди 2 години то прерасна в средно учелище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай