Падна тайната какъв човек сме според почерка ни

Науката графология

Падна тайната какъв човек сме според почерка ни | StandartNews.com

Като се научите да го „четете“, можете да разберете всички тънкости на човек, без да използвате натална карта или детектор на лъжата. Проверете себе си и близките си, да не би да крият нещо от вас!

Графологията проследява последователната връзка между почерка и типа личност. Характеристиките на писането определят настроението на човека, възрастта и пола, характера и темперамента, както и характеристиките на мисленето. Експертите подчертават основните нюанси на почерка, на които трябва да обърнете внимание.

Натиск

Силното натискане върху хартията показва уверения характер на собственика. Такива хора са ефективни, общителни и оптимистични. Лекият натиск се свързва с чувствителни и слабохарактерни хора. Те са бавни и обидчиви, но отговорни и спретнати личности.

Как размерът на буквите при писане отразява характера?

Общоприето е, че дребният почерк показва наблюдателност, хладнокръвие, спокойствие и любов към детайла. А също и за постоянството в постигането на целите, за склонността да пазите тайни и да не показвате емоциите си.

Едрият почерк характеризира енергичен, експанзивен и активен човек. Той е приказлив, общителен, с отлични комуникативни умения, широк спектър от интереси и възгледи, ерудиран, образован и нетривиално мислещ. Отрицателните му качества са неспособността да анализира ситуацията и спонтанността в действията.

Какво може да ви каже наклонът на почерка за един човек?

Силно наклоненият почерк е характерен за кипящите от енергия хора, които се радват на всичко ново. Типични черти на човек, който пише писма, наклонени в различни посоки, са бързите промени в настроението, липсата на ясна цел в живота и капризността.

Пълната липса на наклон показва резервирана личност, която често крие чувствата си и неохотно приема всякакви промени.

Тайните на почерка и тайните на личността: очертания

Закръглените букви показват доброта и отзивчивост, както и способност за компромис. Ако срещнете човек с такъв почерк, знайте: можете да разчитате на него, той винаги ще ви подкрепи в трудни моменти.

Ъгловатите са знак за егоизъм. Човек с този стил се стреми към независимост, не обича да му се казва как и какво да прави.

Връзката между почерка и човешкия характер: куп букви

Пишете писма без прекъсване между буквите - пред вас е човек, който мисли ясно и логично.

Сплесканите букви са знак за личност, в която животинската природа има превес над съзнанието. Може да има нисък интелект.

Ако няма почти никакви връзки между буквите, тогава такъв човек е мечтател и романтик, с глава в облаците и не е адаптиран към живота.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай