Отзованият посланик пред бТВ: Очаквах атаката

Отзованият посланик пред бТВ: Очаквах атаката | StandartNews.com

София. „Бях най-подробно разпитван, но за съжаление всичко, което казах там, не се взе под внимание. Тоест, атаката срещу мен беше директно с цел отзоваване от страната. Но аз я очаквах". Това заяви в телефонно интервю за бТВ отзованият български посланик по казуса „Боевски" Чавдар Николов. Той напомни, че е прекарал десет дни в България и е дал подробни обяснения по случая.

Николов каза още, че си е свършил работата по случая. „Посолството не е знаело, че г-н Боевски ще бъде експулсиран от страната по един такъв начин. Тоест, предполагали сме, че може да се задейства такава процедура, но тези процедури обикновено отнемат време до 6 месеца. В случая с г-н Боевски процедурата е отнела 3.5 часа", допълни експосланикът.

Отзованият посланик каза още, че очаквал министерството да го защити, а не да има атака срещу него„Нормалната реакция в подобни случаи е, че след като министерството не знае нищо, значи и посолството не е информирано", обясни той.

„Всъщност ние получихме един имейл от затвора, че той е излязъл от затвора и мотивът е цел екстрадиция, но както ви казах, това обикновено отнема 6 месеца, а тук не се е случило", поясни Чавдар Николов.

Бтв съобщи, че посланикът чака указ на президента, за да се прибере в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай