Отвориха сметката "Дари за България" в Лувъра

Отвориха сметката "Дари за България" в Лувъра | StandartNews.com

Старт на кампанията "Дари за България" даде културното министерство. Ведомството на Вежди Рашидов отвори сметката за дарения, които ще помогнат страната ни да се рекламира в Париж. Инициативата на "Стандарт" беше обявена преди два дни в Пловдив на дискусия с кметове, депутати и археолози. 200 000 лева са необходими, за да има билбордове за тракийското злато в цялата френска столица.

Още в първия ден кметове изразиха готовност да дарят пари. "Няма как да не приветстваме тази прекрасна инициатива на „Стандарт". Варна категорично ще се включи в подкрепата за рекламиране на съкровищата ни в сърцето на Европа", заяви кметът на морската столица Иван Портних. "Така ще се види, че България не е само чисто курортна дестинация с плаж, море и ски, а древна страна с толкова богато културно-историческо наследство", коментира той.

Кметът на Сандански Андон Тотев също привества кампанията. Той бе категоричен, че общината ще подкрепи рекламата на България и на тракийската изложба в Париж. Готовност за подкрепа изрази и управникът на Велинград Иван Лебанов. "Това е чудесна инициатива. Ще помогнем", категоричен бе той.

Според кмета на Добрич Детелина Николова всяка рекламна кампания ни носи дивидент. "Подкрепям такава кампания е важно да се види богата култура, която имаме", каза тя. "Имаме желание да подкрепим финансово изложбата в Лувъра", заяви кметът на Несебър Николай Димитров.

Дарение по сметка на
Министерство на културата
IBAN: BG06BNBG96613000175501
BIG: BNBGBGSD
Българска народна банка

МНЕНИЯ

Продължение на Чудесата Иван Портних, кмет на Варна

Призивът на "Стандарт" е естествено продължение на цялата кампания "Чудесата на България", която, ако досега се провеждаше повече в страната, сега е подкрепа за излизането им вече на международната сцена. Това ще привлече вниманието на туристите към България и Варна, която има какво да им покаже - от най-старото обработено злато на света, прочутите Римски терми, Аладжа манастир и още много светини.

Инвестицията ще се върне
Андон Тотев, кмет на Сандански

Винаги сте в основата на важни и отговорни инициативи, с които страната ни може само да се гордее. Вярвам, че всички общини ще се отзоват в подкрепа на новата кауза. Убеден съм, че инвестицията ще се върне многократно.

Подкрепяме
идеята

Николай Димитров,
кмет на Несебър

Община Несебър винаги е подкрепяла културно историческия туризъм и е полагала усилия за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство. Имаме желание да подкрепим финансово кампанията за рекламиране на страната ни в Париж, ще обсъдим въпроса и в общинския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай