Открийте навреме симптомите за увеличаването на тази аминокиселина в организма

До какви симптоми води то

Открийте навреме симптомите за  увеличаването на тази аминокиселина в организма | StandartNews.com

Креатининът, образуващ се в човешките мускули по време на интензивно физическо натоварване, играе ключова роля в енергийния метаболизъм на мускулите. Нивата му в организма могат да бъдат отразени в кръвта и урината, служейки като важен показател за функцията на бъбреците и други вътрешни органи. В тази статия ще разгледаме какви са първите симптоми при висок креатинин и защо трябва да обръщаме внимание на този индикатор.

Причини за високи нива на креатинин в кръвта

1. Бъбречни заболявания Остра или хронична бъбречна недостатъчност и други бъбречни заболявания могат да доведат до увеличение на нивата на креатинин в кръвта.

2. Заболявания на вътрешните органи

Туморни заболявания на вътрешните органи и заболявания на имунната система също могат да предизвикат повишено ниво на креатинин.

3. Дехидратация Намалена консумация на течности или дехидратация на тялото може да доведе до увеличаване на креатинин.

Симптоми на повишен креатинин в кръвта Болка в долната част на гърба

При повишен креатинин се наблюдава болка в долната част на гърба с дърпащ характер.

Многобройни отоци

Отокът на тъканите е чест симптом, съпътстващ повишените нива на креатинин. Високо кръвно налягане Увеличените нива на креатинин могат да бъдат свързани с високо кръвно налягане. Мускулни крампи и болки Повишен креатинин може да доведе до мускулни крампи и болки както при физическо натоварване, така и в покой. Умора и празнота Постоянното чувство на умора и празнота е чест симптом при високи нива на креатинин.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай