Отиде ли си зимата? Помислете си пак

Прогнози за сняг през идната седмица

Отиде ли си зимата? Помислете си пак | StandartNews.com

В неделя, температурите слабо ще се понижат, а на отделни места, главно в Западна България, ще има и слаби превалявания от дъжд

Оправдаха се предупрежденията за много силен северозападен вятър в почти цялата страна днес. В Шумен скоростта на поривите достигна почти 90 км/ч, в Кърджали и Ловеч - около 80 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабне, а облачността навсякъде ще намалее. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София около минус 1°, а максималните отново ще се повишат и ще бъдат от 16 до 21 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър, вече с посока от запад-югозапад. През по-голямата част на деня ще бъде слънчево, но до вечерта облачността ще се увеличи.

По-високи от обичайните ще бъдат температурите и на Балканите. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци и валежи все още само в северозападните райони от полуострова.У нас, в неделя, температурите слабо ще се понижат, а на отделни места, главно в Западна България, ще има и слаби превалявания от дъжд. През новата седмица се очакват валежи и застудяване, при което в много райони дъждът ще премине в сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай