Освободиха от длъжност директора на Агенция по заетостта

Освободиха от длъжност директора на Агенция по заетостта  | StandartNews.com

София. Освободиха Камелия Лозанова от поста изпълнителен директор на Агенцията по заетостта днес. На нейно място е назначен Асен Ангелов, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

"В съответствие със Закона за администрацията и Устройствения правилник на Агенцията по заетостта, съгласувано с министър-председателя на Република България, Камелия Лозанова е освободена от длъжността изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, считано от 06.12.2013 г. Със заповед № ЧРЗ – 185/6.12.2013 г. на министъра на труда и социалната политика за изпълнителен директор на Агенцията по заетостта е назначен Асен Руменов Ангелов", пише в съобщението на МТСП.

Стандарт Нюз напомня, че на 19 октомври излезе новината, че Лозанова ще бъде свалена от поста. Тя обаче отрече да има подобни рокади.

Три писма са били изпратени през последните 2 години от Брюксел. Те са за пропуски в работата на директорката на Агенцията по заетостта. Първото е до министрите Томислав Дончев и Тотю Младенов, второто е адресирано до вицепремиера Зинаида Златанова. Третото писмо е получил премиерът Пламен Орешарски. В него пише, че ако няма кадрова промяна в агенцията, ще се стигне до преразглеждане на финансирането от Европейския социален фонд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай