Оставиха убиеца на Паоло под домашен арест

Оставиха убиеца на Паоло под домашен арест | StandartNews.com

Пловдив. Старозагорчанинът, който прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходна зона, остава под домашен арест. Това реши Апелативният съд в Пловдив и уточни, че няма опасност Георги Сапунджиев да се укрие или извърши друго престъпление.

Мъжът е имал още 8 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата, каза по време на заседанието на Пловдивския апелативен съд прокурорът по делото Красимир Папаризов, цитиран от "Фокус". Той е карал автомобила си без свидетелство за правоуправление, бил зад волана след употреба на алкохол над 0.5 промила, карал и не се съобразявал с пътната обстановка, обясняват от обвинението. Всичко това прави този водач опасен на пътя, каза прокурорът.

Окръжният съд в Стара Загора не е взел под внимание тези нарушения, когато му е наложил марката за неотклонение „домашен арест", което е предпоставка за извършването на друго подобно нарушение, изтъкна Папаризов. Прокуратурата протестира това решение на съда и поиска налагането на постоянна мярка „задържане под стража". Не е правилно твърдението, че Сапунджиев е с добра характеристика, тъй като при него преобладавали негативите, смята прокурорът.

Оказва се, че срещу убиеца на Паоло има заведено дело и за нанесена средна телесна повреда. Има опасност Сапунджиев да се укрие и да извърши друго престъпление, смятат от прокуратурата. Освен това мярката „домашен арест" не може да обслужи и разследването по делото, тъй като един районен инспектор не би могъл да контролира Сапунджиев да не напуска дома си, докато тече мярката, каза прокурорът.

Жива верига от майка очакваше Георги Сапунджиев преди делото, но той не се яви в съда. Неговият адвокат представи декларация, че той не желае да се яви на заседанието. Той уточни, че здравословното му състояние не е добро след нанесения му побой. То е установено с епикриза от болницата, в която се лекува след трагедията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай