Основна версия: Тодор е починал от храна в белия дроб

Основна версия: Тодор е починал от храна в белия дроб | StandartNews.com

Убийците на Тодор обвинени в умишлено убийство по хулигански причини

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика. Това сочат резултатите от аутопсията, предаде bTV, позовавайки се на свои източници.

Момчето загина във вторник по обед, след като беше бит от двама братя в центъра на Враца.

Прокуратурата повдигна обвинения на двамата биячи - 32-годишният Иван Дамянов и 36-годишният Десислав Дамянов. Но обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Междувременно от спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден.

В документа се уточнява, че повикванията на 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото на инцидента, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.

Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодоре е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане. Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13.16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Лекарят, който е оказал първа помощ на момчето, е открил храна в устатата му. „Съмнява се за аспирация. Интубацията е предхождана от почистване на устна кухина и мощна аспирация", пише още д-р Лещарска.

Тя уточнява, че лекарят, поел случая, работи в спешния център от 10 години, има много опит и е „изключително отговорен".

Убийците на Тодор обвинени в умишлено убийство по хулигански причини

Междувременно двамата братя Десислав и Иван, които пребиха до смърт 18-годишното момче  Тодор в центъра на Враца вече са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. Седем прокурори от ВКП ще разследват смъртта на момчето по заповед на Сотир Цацаров, а лекари от ВМА ще направят нова аутопсия на тялото.

От прокуратурата съобщиха, че Тодор в носел бокс в дясната си ръка. Затова е свидетелствала и приятелката на Тодор - Грета пред разследващите. След побоя Тодор изпуснал бокса на земята и друг свидетел го е взел и го е изхвърлил. Боксът не е намерен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай