Още един пожар в Свиленградско

Още един пожар в Свиленградско | StandartNews.com

Свиленград. Нов пожар възникна в страната. Той е между свиленградските села Равна гора, Студена и Дервишка могила. Това съобщават от пресцентъра на МВР за „Фокус".

Над 70 пожарникари работят в района пламъците, има и 17 коли на мястото. Няма опасност за населението в района. Не е ясно на каква площ се разпростират пламъците.

„Стандарт нюз" напомня, че продължава гасенето на пожара край село Лесово, Елховско. Очаква се днес там да пристигне и високопроходима техника.

По последни данни през последните 24 часа нови 2 000 декара горски територии, предимно с иглолистни култури, са обхванати при пожара край Свиленград, който се възобнови, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Така общата засегната горска площ надвишава вече 4 000 декара. Всички налични хора и ресурси от горските стопанства в региона, както и служители от Регионална дирекция по горите – Кърджали са мобилизирани за овладяването на огъня. Използват се специализирани автомобили за гасене на горски пожари и високопроходими моторни превозни средства. Тежка техника прокарва просеки. Продължават действията по гасене на огъня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай