Още 7 дни до пуска на АМ "Тракия"

Още 7 дни до пуска на АМ "Тракия" | StandartNews.com

Ямбол. Автомагистрала "Тракия" ще бъде открита на 15 юли, точно след седмица. "Магистралата вече има издаден акт 15, а последният участък ще бъде отворен на 15 юли. На откриването ще бъдат поканени всички министър-председатели и министри, които са участвали в строителството на магистралата", обяви пред журналисти регионалният министър Десислава Терзиева.

В понеделник следобед тя направи своята инспекция на пътен възел "Зимница" за последния участък от аутобана. "Ще помолим в събота и неделя работата да продължи, за да може в понеделник аутобанът да бъде пуснат, а утре комисия започва работа по издаването на акт 16", каза министър Терзиева.

Предстои екипи на пътна полиция да обходят също трасето. Министър Терзиева направи инспекцията заедно с шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Той подчерта, че качеството на конструкцията е добро, а довършителните работи през последната седмица ще бъдат основно по ландшафт оформлението.

"Всичко, свързано с пътната конструкция, с експлоатацията на магистралата - като материали, като качество на строително-монтажните работи, е приключило с необходимите документи и сертификати, които доказват това", заяви Лазар Лазаров. Според него при строителството на последния лот е имало много трудни моменти, особено тези, свързани с лошите атмосферни условия през зимата и финансовия проблем на изпълнителя.

"Щастлив съм, че изпълнителят успя да реши проблема и да завърши в срок магистралата. След като министърът е доволен, и аз съм доволен. Днес видяхме подписан документ за приемане от страна на възложителя, а с министър Терзиева минахме по трасето и се уверихме, че работата, която трябваше да бъде свършена през последната седмица, наистина е свършена", каза Лазаров.

От брифинга на пътния възел стана ясно, че няма неразплатени суми с изпълнителя на последния лот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай