Още 4 дни пътуваме безплатно в метрото

Още 4 дни пътуваме безплатно в метрото | StandartNews.com

Устройствата за плащане с карти са осигурени от най-голямата банка в страната

Продължава промоцията за безплатно пътуване в метрото с безконтактните карти на MasterCard. До 11 юни (четвъртък) притежателите на такива банкови карти могат да се возят безплатно, ако се таксуват на пет определени метростанции. Промоцията стартира на 11 май и за първите две седмици от нея безконтактните плащания на единични билетчета за метрото са се увеличили пет пъти, отчитат от MasterCard. Обратната връзка на потребителите във Facebook страницата на MasterCard в България показва, че хората имат желание да плащат безконтактно за своите пътувания в метрото в София, съобщиха за "Стандарт" от картовия оператор.

Само дни след пускането на новото трасе на метрото на 8 май 2015 г. - "Бизнес Парк София"-"Младост 1", и в наскоро отворената за движение линия "Летище София"-"Дружба", картовият оператор инициира промоцията за безплатно пътуване. За момента това може да става само от пет спирки. Като билетните автомати за безконтактни плащания са осигурени от най-голямата банка в страната - УниКредит Булбанк. Ето и конкретно кои метростанции са снабдени с автомати за безконтактно плащане: "Александър Малинов", "Акад. Александър Балан", "Бизнес Парк София", "Искърско шосе" и "Летище София". Повечето от пътуващите обаче настояват тази практика да бъде въведена и на други места и съответно ПОС устройства за безконтактно плащане да бъдат поставени защо не на всички метростанции. Някои от тях пък предлагат това да става в станции с интензивен трафик на хора, като "Сердика" или стигат по-далеч в своите идеи, предлагайки устройства за безконтактни плащания да бъдат разположени на всички спирки на градския транспорт в София.

Наскоро пък приключи промоцията на безконтактни карти на Visa, издадени от всички банки в страната. Наградата за късметлията, който е направил безконтактно плащане с Visa, беше пътуване до Милано за двама с карта, заредена с 1000 евро.

Софиянци: Да вземем пример от Лондон

Потребителите биха искали да използват разплащателни безконтактни устройства директно на входа на метростанциите без необходимост от закупуване на билет, както е в метрото в Лондон например. Това става ясно от коментарите във Facebook страницата на MasterCard в България. За пример софиянци вземат жителите и гостите на Лондон, където бяха въведени безконтактните плащания освен за метрото, и за автобусите. Там също плащанията стават с безконтактни банкови карти на MasterCard. Инициативата носи името "Пътувай безплатно в петък" и дава възможност на жителите и посетителите на града да плащат безконтактно и да пътуват безплатно във всички превозни средства на градския транспорт. Не на последно място е редно да се отбележи, че в столицата на Великобритания само за първия ден с безконтактната технология са извършени над 175 хил. пътувания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай