Сряда,

"Орлов мост" под полицейска обсада

От: Failed to load user -
A
A
A

В 18,30 протестиращите полицаи в София отново блокираха движението на "Орлов мост". Първоначално се събраха близо 200 човека, след което бройката нарастна на близо 400 служители на реда. Освен самите полицаи на място са и част от техните жени, които подкрепят съпрузите си.

Този път полицаите предприеха тактика, като се разделиха от двете страни на моста. За кратко пропускат колите, след което отново блокират движението.

Очаква се протестът да продължи до 20,00 часа. 

Протестът премина изключително спокойно, без скандирания и викове, а след неговия край, полицаите се разотидоха съвсем нормално.

В същото време полицаите във Враца промениха плановете си да блокират за трети пореден ден международния път Е 79 на изхода за Мездра, видя репортер на tribali.info. Организаторите обясниха, че са спрели протеста заради заповедта на министър Румяна Бъчварова да бъдат наказани всички служители на МВР, които участват в него. Тази вечер на обичайното място до бензиностанции „Ромпетрол" има само униформени, които имат готовност да се грижат да обстановката при евентуален протест, и няколко цивилни техни колеги, които стоят отстрани на пътя.

В центъра на Пловдив близо 100 души се събраха пред Военния клуб. В същото време стотици цивилни служители на сектор сигурност, които бяха събрани пред Областната дирекция на МВР,се присъединиха към тях. Те направиха шествие по централната улица на града и бяха посрещнати с аплодисменти от колегите си на площад "Централен". Все още не е ясно дали ще има блокирани булеварди в Града под тепетата. 

Протестът приключи. Той премина съвсем спокойно, без викове и агитации, а след неговия край, униформените се разотидоха без да пречат на никого.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички