Орешарски ще помогне на МВР за извънредния труд

Орешарски ще помогне на МВР за извънредния труд | StandartNews.com

София. Премиерът Пламен Орешарски се е ангажирал да се намерят допълните средства за МВР, за да може да се покрият разходите на ведомството.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев. МВР шефът, премиерът Орешарски, вицето му Даниела Бобева, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, министри, шефове на служби присъстваха на отбелязването на 134 години от създаването на полицията.

От думите на Йовчев стана ясно още, че служебното правителство е поискало допълнителен бюджет на МВР. Министърът отбеляза, че в момента се водят преговори и министър-председателят Пламен Орешарски се е ангажирал да бъдат отпуснати допълнителни средства за извънреден труд за служителите на МВР, които по време на протестите в страната са превишили часовете извънреден труд.

„Трябва да започнат да се изплащат и тези средства, които са предвидени за социални придобивки за храна", отбеляза министърът на вътрешните работи. Той добави, че необходимите средства, които са свързани с извънреден труд и с разходите, които са направени по време на протестите, са в около 3 млн. лева

„За мен е чест да присъствам на вашия професионален празник. Поздравявам ви за професионализма, с който се справяте в тази ситуация, запазвайки баланса между стриктността при отстояване на закона и опазването на обществения ред от една страна и толерантността към гражданските права на всички наши съграждани и сънародници", заяви Орешарски в поздрава си към полицаите.
Премиерът отбеляза, че последните седмици са една добра илюстрация за предизвикателствата пред служителите на МВР.

„Може да сте сигурни, че съзнавам напълно какво означава да работиш в системата на МВР, защото споделям живота си вече 31 години с човек от нея. Знам какво означава за съпрузите ви, за децата ви и за родителите ви да ви изпращат ежедневно на работа и да чакат да се върнете живи и здрави", обърна се вицепремиерът Бобева към служителите на МВР.

Тя заяви, че разбита техните съмнения и въпросителни.
"Вероятно сред протестиращите има и ваши приятели и роднини, вероятно вие сами споделяте някои от исканията или опасенията им. Вашият дълг повелява да не допускате ситуацията да излезе от контрол – нещо, от което никой няма полза", заяви вицепремиерът.

"Министерство на вътрешните работи преструктурира бюджета си и сега спестява малко над 10 милиона лева. Това обаче не ни помага и не е достатъчно", заяви още Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай