Опърничавата Меган става на 40. Защо Дворът не я укроти?

В Двореца са на нокти, очакват нови изненади от блудните херцози

Опърничавата Меган става на 40. Защо Дворът не я укроти? | StandartNews.com

В Двореца са на нокти, очакват нови изненади от блудните херцози

Меган Маркъл празнува юбилей. На 4 август жената, който разбърка порядъка в кралското семейство в Англия, стана на 40 г. Херцогинята на Съсекс ангажира организатора на партита на телевизионната звезда Опра Уинфри - Колин Кауи, да подготви празненството в семейното жилище в Санта Барбара, Калифорния. Опра Уинфри, пред която Меган и принц Хари дадоха разтърсващо интервю, е препоръчала Кауи - един от най-изявените специалисти в бранша в САЩ. Сред клиентите му са Дженифър Анистън, Том Круз, Ким Кардашиян. Принц Хари поръча торта за съпругата си от местните сладкари в "Поузис енд шугър".

Всяко събитие, свързано с опърничавата снаха, изправя кралското семейство на нокти. То чака нова изненада от блудните херцози Хари и Меган, става ясно от думите на кралския експерт Ричард Фицуилиамс пред Express.co.uk. Той описа херцога и херцогинята на Съсекс като "абсолютно непредсказуеми" по отношение на техните работни проекти.Меган Маркъл наскоро обяви предстоящия си анимационен сериал с Netflix, в който главен герой е малкият принц Джордж. Хари пък се ангажира с документален сериал за игрите Invictus и се очаква да издаде мемоарите си.„Единственото нещо, което можете да кажете за Съсексови, е, че те са абсолютно непредсказуеми. Може да ни изненадат още следващата седмица. Току що чухме за книгата на Хари!", казва Ричард Фицуилиамс. Принцът обяви на 19 юли, че е сключил сделка да пусне мемоарите си през есента на 2022 г.

Но коя е Меган Маркъл, която Дворът не можа да укроти?

Преди да се омъжи за принц Хари през май 2018 г. и да стане херцогиня на Съсекс, Меган Маркъл бе треторазрядна актриса и блогър. Най-известната й роля е на адвокат Рейчъл Зейн в американската телевизионна драма Suits. Когато стана член на кралското семейство, тя се отказа от актьорската си кариера и се посвети на благотворителни каузи. След раждането на сина им Арчи през май 2019 г. тя и принцът започнаха нов живот в Северна Америка. Второто им дете Лилибет "Лили" Даяна Маунтбатън-Уиндзор се роди през юни 2021 г., пише ВВС.

Започва първата си кампания на 11

Родена като Рейчъл Меган Маркъл на 4 август 1981 г., тя израства в проспериращата част на Лос Анджелис. Учи в частно основно училище в Холивуд. Първата си кампания за равенство между половете започва на 11 г., когато пише писмо до тогавашната първа дама на САЩ Хилари Клинтън. В него се възмущава от реклама на препарат за миене на съдове, в която се казва: „Жените в цяла Америка се борят с мазни тенджери и тигани“. В рамките на месец производителят Procter и Gamble сменя  думата „жени“ с „хора“.

На 15 години тя е доброволец в социални кухни, докато продължава обучението си в католически колеж за девойки, а през 2003 г. завършва Училището по комуникация на Северозападния университет, близо до Чикаго.Работата като стажант в посолството на САЩ в Аржентина я кара да си помисли, че пътят й може да я отведе в политиката, но променя курса, когато актьорската й кариера потръгва.

Баща й е оператор в хитовото шоу „Женени с деца“ от 80-те години на миналия век, а първата й телевизионна изява в САЩ е в епизод на медицинската драма „Обща болница“ през 2002 г.

През септември 2011 г. се омъжва за филмовия продуцент Тревър Енгелсън, но се развежда с него две години по-късно.

През 2014 г. започва да пише за храна, красота, мода и пътувания, както и за собствената си история, на своя уебсайт The Tig. В един пост тя обяснява: „Никога не съм искала да бъда дама, която обядва - винаги съм искала да бъда жена, която работи“.

Когато навършва 33 г. през 2014 г., тя пише: „20-те ми години бяха брутални - постоянна битка със себе си, преценявайки теглото ми, стила ми, желанието ми да бъда толкова готина, толкова умна, като всички останали.”

Меган има 1,9 милиона последователи в Instagram и повече от 350 000 в Twitter. Но затваря The Tig през април 2017 г. и изтрива социалните си акаунти през януари 2018 г.

Ангажиментът на Маркъл за равенство между половете получава овации от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун заради вълнуващата реч, която изнася на Международния ден на жената през 2015 г.

Меган, чийто баща е бял, а майка й е афро-американка, говори и за помиряване на расовите различия.В статия за списание Elle тя пише: "Да кажа коя съм, да споделя откъде съм, да изразя гордостта си, че съм силна, уверена жена от смесена раса."

Бракът с принц Хари

В края на 2016 г. принц Хари потвърди, че има връзка с Меган, докато обвинява журналистите, че я тормозят. Първата им среща е организирана от общ приятел. Само след две срещи отиват заедно на почивка в Ботсвана. Женят се в параклиса на Свети Георги в Уиндзор на 19 май 2018 г. Заминават на първото си кралско турне през октомври 2018 г. - в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга. Пътуването съвпада с вестта, че очакват първото си бебе.

През септември 2019 г. двойката предприема 10-дневно турне в Африка - континент, който винаги е бил особено скъп на сърцето на принц Хари. Това води до спекулации, че един ден може да изберат да живеят там.

Когато Меган ражда Арчи Харисън - на 6 май 2019 г. - реакцията на New York Times отразява масовия интерес към събитието по целия свят: „Той е първото многорасово бебе в най-новата история на британската монархия, звезда в страна, където многорасовите деца съставляват най-бързо развиващата се етническа категория".

Двойката започва да чупи традициите в кралския двор, като започва с тези по време на кралските раждания. Меган и Хари отказват да разкриват къде ще се роди бебето, като така спряха зрелището на пресата и „кралските суперфенове“, лагеруващи пред болница в продължение на няколко дни в очакване на новия крал. Кръщенето на бебето също беше много лично.

Скоро става ясно, че и Меган и Хари са все по-разочаровани от очакванията към тяхната кралска роля. През юни 2019 г. бе съобщено, че се откъсват от благотворителната организация на Кралската фондация. А в началото на новото десетилетие те хвърлиха бомбата, че планират да се оттеглят като висши кралски особи и да станат финансово независими.

През февруари 2021 г. Бъкингамският дворец потвърди, че херцогът и херцогинята на Съсекс няма да се върнат като работещи членове на кралското семейство.Това означава, че принц Хари и Меган ще върнат своите почетни военни звания и кралски покровителства, които ще бъдат преразпределени на работещи членове на кралското семейство.

Нов живот в Ел Ей

Двойката се установи в нов дом в Калифорния.Това им позволи да прекарват много повече време с майката на Меган - Дория Рагланд, която живее в щата.

Но те никога не останаха извън светлините на прожекторите.През ноември 2020 г. Меган написа статия, разкриваща нейната „почти непоносима скръб“ от претърпения спонтанен аборт през юли същата година.

Що се отнася до плановете за бъдеща кариера, те станаха ясни когато сключиха сделка с гиганта Netflix.

Дни по-късно Меган и Хари обявиха, че очакват второто си дете.Тогава дойде новината, че двойката ще говори за решението си да се оттегли от монархията в телевизионно интервю с Опра Уинфри. Преди това имаше изявление от Бъкингамския дворец, че ще разследва твърденията, че херцогинята на Съсекс е тормозила кралския персонал през 2018 г. Нейният говорител пък каза, че херцогинята е "натъжена" от "последната атака срещу нейния характер".

В интервюто тя заяви, че  Бъкингамският дворец не може да очаква тя и принц Хари да мълчат, ако това ще е „увековечаване на лъжи за нас“.

Пред Опра бяха казани още много неща, които дълго отекваха между Кралството и САЩ. Най-поразително бе обвинението в расизъм, за който Меган твърди, че е изразен от членове на кралската фамилия по отношение на Арчи. Тя каза още, че не е получавала съчувствие по време на бременността си и дори е мислела за самоубийство.

Хари пък призна за притесненията си, че може да се повтори случаят с майка му Даяна. И разкри колко ужасно се е чувствал от порядките в кралското семейство. Всичко това доведе до смразяване на отношенията със семейството му, които дори раждането на малката Лилибет „Лили“ Даяна Маунтбатън-Уиндзор, кръстена с галеното име на кралицата, не можа да затопли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай