Опасни кадри: Жена плува с китове-убийци!

Трите орки се забавляват около плуващата новозеландка Джуди Джонсън

Опасни кадри: Жена плува с китове-убийци! | StandartNews.com

Видео на жена, до която плуват 3 орки, наричани още китове-убийци (killer whales), предизвика огромен интерес и спорове в социалните мрежи дали не става дума за безразсъдно поведение. Джуди Джонсън, на възраст над 60 г., привлече вниманието на една възрастна косатка, орка-юноша и бебе, докато навърташе километраж във водата успоредно на ивицата на плажа Хахей. 

Те я изследваха игриво, гмуркаха се под нея, минаваха отпред, отдалечаваха се, в един момент едно от трите прекрасни създания сякаш я побутна закачливо откъм стъпалата.

Косатките са абсолютният господар на океаните, те се справят дори със страховитите големи бели акули, всяващи ужас и от поредицата "Челюсти". 

"Една сянка се мярна под мен, огромен силует, помислих, че са делфини и се развълнувах", разказа Джуди Джонсън. "И после зърнах онази чудесна бяла окраска на гърба (на косатките). Спомних си, че те се хранят с тюлени, а аз плувам с цял черен бански костюм".

Храбрата новозеландска добави, че първоначално доста се уплашила и излязла, но после се вгледала в големите очи на орката и внезапно я обзели спокойствие и радост. "Беше толкова различно от всичко, което ми се беше случвало досега, и си казах - не, това става веднъж в живота".

Орките са всъщност най-големите делфини, поради което са надарени с невероятен интелект, ловуват на стада различна плячка с изумителен синхрон и комуникация във всички точки на океана.

Досега няма регистрирани нападения над хора в океана, а единствените инциденти с тях са по време на опасни каскади в делфинариуми. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай