Опасен мост заплашва пътниците в метрото

Опасен мост заплашва пътниците в метрото | StandartNews.com

София. Мостът на столичния метрополитен между метростанциите "Жолио Кюри" и "Г.М.Димитров" може да бъде опасен, предупреждават от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт. От инициативата съобщават, че той е бил проектиран за трамвай с маса до 40 тона, а в момента по него се движат метровлакове с маса между 160 и 200 тона.

Данни за проблемите с моста са им предоставили машинисти от Метрополитен, както и граждани, които им обърнали внимание, че метрото се движи с ограничена скорост по моста, а проблемът става особено видим при дъждовно време и ежегодно се извършват укрепителни работи в основите на съоръжението.

От инициативата изразяват несъгласие и възмущение от продължаващите планове за трамвай през Борисовата градина, за които Столична община не е взела под внимание техните аргументи.

"Покрай този случай изникнаха редица безобразия - липса на ОВОС по проекта, изграждане на естакада на "Семинарията", която също не бе съгласувана с гражданите и сега се водят съдебни дела и заради която се търси ново трасе на трамвая.", пише в писмото на организацията. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай