Оневиниха мъж на бивша депутатка по афера за невнесено ДДС

Оневиниха мъж на бивша депутатка по афера за невнесено ДДС | StandartNews.com

Благоевград. Окръжен съд - Благоевград оневини Цанко Дренски, съпруг на бившата депутатка от НДСВ Теодора Дренска, по дело за невнесено ДДС. Напълно оправдан бе и другият подсъдим - петричкият бизнесмен Живко Карадалиев. Двамата бяха обвинени по така наречената "мазна афера" за внос на рапично олио от Гърция, при който е укрито ДДС за близо 200 000 лв. По случая бяха подсъдими още двама мъже от Петрич, срещу които обаче делото бе прекратено по давност. Деянието е извършено през 1997 година.

Според обвинението Дренски договорил внос на рапично масло с гръцка фирма при цена 765 долара за тон. При излизането на стоката на КГПП-Промахон всичко било наред. На вътрешна митница в Сандански стоката пристигнала с нови фактури, в които пишело, че олиото струва 300 марки за тон, а не реалната цена. Вчера съдът в Благоевград оневини Дренски и Карадалиев.

"Прецених, че по делото не са събрани достатъчно доказателства, които да докажат участие на двамата в изготвянето на въпросните документи с невярно съдържание", коментира окръжният съдия Иво Харамлийски.

Съдебното решение може да се обжалва в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай