Окупират Евксиноград по въздух, суша и море

Окупират Евксиноград по въздух, суша и море | StandartNews.com

Варна. Протестиращи замислят грандиозна обсада по въздух, суша и вода на резиденция Евксиноград, където депутатите прекарват своята почивка.

Лодки и водолази от морето ще съблюдават за почиващи депутати. Парапланери по въздух и блокада на пътя за Златни пясъци обещават протестиращите.

От дни инициативата "Окупирай Евксиноград" набира скорост във Facebook, участниците в нея наброяват над 1000 души.

Според протестиращите депутатите не са заслужили почивката си. Активистите ще се възползват от член 4 от Закона за устройство на територията, според който гражданите имат право на свободен и безплатен достъп до морските плажове.

Засилени са мерките за сигурност в правителствената резиденция "Евксиноград" още от сутринта, съобщава БГНЕС. Резиденцията вече е затворена за гражданите, които имаха право с резервации да почиват до края на юли.

Катер на гранична полиция охранява по море плажната ивица на резиденцията, а по суша се наблюдава засилено полицейско присъствие.

Във връзка с очакваната мирна окупация на Евксиноград днес се разчиства и нов вход за резиденцията в случай на нужда, предаде антиправителствената информационна служба NOresharski.com. Още преди дни е започнало и разчистване на подход към въпросното място, посочва сигнал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай